Skip to main content

Aanbod

In een Zijnsgeoriënteerd therapie-traject werken we met de klachten waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt, waar je last van hebt.

We gaan niet ‘graven (in je verleden) om het graven’, maar vaak hebben je klachten wel een oorsprong in het verleden.

Daarom wordt je levensverhaal meegenomen in de begeleiding. In gesprek leer je om jezelf te openen voor de (lastige) gevoelens die je (levens-)verhaal bij je oproept, om bij deze gevoelens stil te staan en ze niet te bagatelliseren. Daar waar je normaal gesproken misschien zou denken “niet zeuren, maar doorgaan”.

Hierbij helpt het om je af te stemmen op de signalen van je lichaam, die vaak een goede raadgever zijn van je ware behoeftes.

Zo help ik je vanuit je hoofd meer in je lijf te komen. Meditatie en lichaamswerk zijn, naast het gesprek, ingangen om dichter bij je gevoel te komen.

Lastige gevoelens, als angst of boosheid, worden onderzocht wat betreft hun oorsprong en de mate waarin ze je beïnvloeden in je gedrag. Uitgangspunt is hierbij een accepterende, oordeelloze benadering van wat zich aandient. Ook als dit lastig is, is dát wat zich aandient.

Zo onderzoek je laagje voor laagje wat jou belemmert én motiveert om te doen en te laten wat je écht wilt. En zul je meer vrijheid gaan ervaren in je handelen naar jezelf toe en in contact met de ander.

In het therapie-traject zullen we eerst jouw hulpvraag nader onderzoeken om erachter te komen waar het voor jou écht omgaat. Je krijgt praktische en diepgaande oefeningen mee naar huis om je proces te ondersteunen in je dagelijkse leven. Afhankelijk van de behoefte bepalen we de intensiteit en de regelmaat van de sessies. Vriendelijkheid naar jezelf toe is hierbij de sleutel. Een sessie duurt gemiddeld 1,5 uur, de kosten bedragen €75 per sessie.

Op de sessies zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Naast individuele begeleidingstrajecten geef ik trainingen zijnsoriëntatie in samenwerking met het Centrum voor Zijnsoriëntatie.